Arches National Park

De ingang van Arches NP ligt dichtbij Moab. Op 10 kilometer, waarbij er ten noorden van Center Street een vrijliggend fietspad ligt dat een kilometer of 10-15 buiten Moab pas ophoudt. Het park is vooral bekend door de bogen in het steen en de bijzondere rotsformaties.

IMG_0458.JPG
We zijn via de hoofdweg door het park naar binnen gefietst. Langs de voornaamste sites (maar we hadden nog 30 km verder gekund), maar ook redelijk druk. De auto’s reden wel rustig en passeerden niet bij een tegenligger.

IMG_0458.JPG
Terug reden we langs een 4WD weg, gekwalificeerd als Easy. Wij vonden niet alles easy. Eenmaal buiten de grenzen van het park, was er een netwerk van eensporige mountainbike paden. En er stonden ook allemaal tenten en campers wild, het Mekka voor de mountainbikers!

IMG_0457.JPG
Eenmaal terug bij US191 moesten we 3 kilometer langs de weg rijden en daarna het fietspad nemen.
Het was vandaag half bewolkt en er was regen voorspeld, maar die is uitgebleven. Met een paar biertjes van de Moab Brewery, spiesen met beef terriaky en mais op ons kampvuurtje, gaat het helemaal lukken. Morgen om 9 uur de bus, 300 meter van onze kampeerplek.

Afstand 71,2
Gemiddeld 13,2 km
Klim 772 m
Temperatuur 18C

 Ritgegevens dag 17

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *