Hundested-Torekev

  • Vertrek 7.45, aankomst 17.00
  • Afstand 45,6 nm, gemiddeld 5,6 kn
  • Duur 9¼ uur, motor ½ uur, zeil 8¾ uur
  • Wind N5, temp 18C, 9¼ uur zon,  0 uur regen
  • Havengeld: SEK 
  • Bemanning: Rudy, Utah

Een stevige Noorderwind. Dat betekent aan de wind en tegen de golven naar Torekev in Zweden. In het begin van de ochtend was de wind nog iets noordoost, zodat we eerst nog een paar keer moesten kruisen. Later was de koers bezeild. De tocht was iets minder stevig dan de reis van Wangerooge naar Cuxhaven, maar we misten nu de extra paar handen van Harm. Vooral in het zeegat tussen Denemarken en Zweden was de zee nogal onrustig. Wel weer de motor alleen gebruikt om de havens in en uit te komen, verder alles op zeil. 

Utah en ik hebben er een beetje de balen van om via de punt de boot te verlaten. Vooral vanwege de nagels die in mijn buik liggen te krassen als zij op mijn schouders ligt. Gisteren en vandaag konden we aan de kade liggen, dan kan Utah zelf op en af de boot komen. Vandaag was nog 1 plekje open van 10 meter, Wilhelmina is 9,5 meter. We kwamen er prima tussen, knap manoeuvreerwerk met windkracht 5. 

Wilhelmina strak tussen twee boten, Fiskhuset op de achtergrond

Net als Hundested is Torekev een toeristische plaats. Een pittoresk oud deel van het dorpje, kunstwinkeltjes en veel restaurantjes. Aan de overzijde van de havenkom bij de Fiskhuset een haringschotel gescoord.

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *