Enkhuizen-Warns

Vertrek: 16.30 Aankomst: 19.30

Afstand: 15,2 mijl, gemiddelde: 5,2 kn

wind: ZZW3-4, temp 14C, luchtdruk:

duur: 2 1/2 uur, zeil 2 1/2 uur, motor ½ uur

zon: 1 1/2 uur, neerslag: 0 uur

Bemanning: Rudy

Vanochtend op de fiets van Rotterdam naar Enkhuizen. Schitterend weer en een lekkere wind. Op de boot een Teams sessie met de Rover scouts.

Daarna naar Friesland vertrokken. Voor morgen wordt er harde wind voorspeld. Daarom wilde ik vandaag de oversteek maken en voor de nachtsluiting van 20-9 uur door de sluis bij Stavoren en de brug bij Warns. Na Warns is het volgende “obstakel” de brug bij Uitwellingerga, circa 10-15 mijl vanaf Warns.
Met een toenemende ZZW het IJsselmeer over gestoken. Het was iets te veel pal voor de wind. Om wind in de fok te houden iets westelijker gevaren en na het ruimen van het Vrouwenzand meer oostelijk. In Enkhuizen konden de zeilen in de havenkom worden gehesen, in Stavoren konden ze in de havenkom gestreken. We konden direct de sluis in, solo bovenwinds aanleggen was beetje ambitieus, de voorganger hielp bij het aanleggen.
Door de vlotte sluispassage op tijd bij de brug van Warns. Aangelegd bij Marina Friesland. Hier nog veel boten op de kant van Duitsers die niet naar Nederland mogen komen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *