Bighorn National Forest WY

Bighorn Mountains

We zagen de bergketen eergisteren al liggen. Vandaag mogen we er over heen. Highway 16 voert ons over de 2950 meter hoge XXX pas. 55 kilometer klimmen en 45 kilometer dalen. De klim gaat gelukkig wel af en toe wat op en neer, maar vooral op. Meestal rond de 5-7% stijging, af en toe stukken met 10%.

We fietsen al vrij snel de wolken, de mist in. Een paar kilometer dichte mist. Later klaarde het weer op en hadden we fantastisch uitzicht over de bergen. Aan het eind nog een regenbui. We hadden geen zin in een keer de hele 105 kilometer tussen Buffalo en Ten Sleep af te leggen. We kamperen na 45 kilometers op 2500 meter hoogte op de Lost Cabin Campground van het National Forest. Primitief maar met water en een toilet. Lekker rustig, donker en stil, behalve als een van de generatoren of airco’s van de RV’s aanslaat.

Qaou

Mijn verjaardagscadeau was een nieuw tentje, een Qaou. Een heerlijk simpel tentje, gemakkelijk op te zetten. Prima in te slapen met twee personen. Bijzonder is dat de tent twee identieke buitententen heeft. Je kunt de buitententen gebruiken als hangmat, windscherm, zonnescherm en als voortent voor bagage en koken als het regent. De hangmat optie vinden we nog wat kwetsbaar. De voortent optie vandaag uitgeprobeerd.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *