Fietsen

Uitrusting

Koga World Traveller

Sinds 2018 fiets ik op een Koga World Traveller met riemaandrijving en een Rohloff naaf. Een stevige aluminum fiets van ongeveer 16 kilo. Op de fiets is een Son naafdynamo gemonteerd. Hij heeft Magura HS 33 hydraulische velgremmen. 

De Koga is een Nederlandse fiets. Tot onze verrassing kwamen we tijdens onze tocht door de USA kwamen we 2 Amerikanen en 1 Belgische tegen op een Koga. 

Qaou Adventure

Sinds 2022 hebben we een frans tentje, de Qaou Adventure. Een heerlijk simpel tentje, gemakkelijk op te zetten. Prima in te slapen met twee personen. Bijzonder is dat de tent twee identieke buitententen heeft. Je kunt de buitententen gebruiken als hangmat, windscherm, zonnescherm en als voortent voor bagage en koken als het regent. 

Ortlieb fietstasen

Ortlieb voortassen met klepafsluiting (2000) 30 liter
Bike Packer plus (2022), 40 liter
Ortlieb Ultimate Six Plus 7L stuurtas (2021)

Navigatie

Voor mijn navigatie en registratie van afstanden gebruik een Garmin Edge 830. Het apparaat zit vrij compact op het stuur en een grote variant aan schermen. Het gebruikt minder stroom dan mijn Iphone, maar geeft in comlexe situaties minder goed overzicht. De routes laad ik op vanuit de App Komoot.

 

Komoot is een navigatie app voor fietsen (en wandelen.

Voordelen

  • Ze mijdt drukke wegen
  • Bij het maken van de routes kun je gemakkelijk aanpassen.
  • Het is vrij eenvoudig en snel (lange) routes in te voeren.
  • Ze geeft hoogteprofielen aan.
  • Ze geeft het type weg en ondergrond aan

Nadelen
Alhoewel Komoot opties heeft voor toerfietsen en gravelbiken, neemt Komoot ook gravelwegen op in routes voor toerfietsen. De planner noemt dat verharde wegen, maar de kwaliteit daarvan kan zeer verschillend zijn.
Komoot lijkt geen rekening te houden met verbodsborden voor toegankelijkheid.
De planner kiest vaak voor korte rustige wegen, maar geeft geen gewicht aan het makkelijk doorfietsen op de hoofdweg.

Soto Windmaster en Somo Thermostack

Tot 2022 hebben we meestal gekampeerd met een klein campinggaz brandertje. Omdat Campinggaz in veel landen minder gemakkelijk is te verkrijgen zijn we op zoek gegaan naar een kooktoestel met in de USA verkrijgbare gastankjes. Superklein (hij past in het pannetje) en goede warmte bron. Ook deze gastankjes (EN417) waren niet algemeen verkrijgbaar, maar wel bij Walmart en bij Outdoor speciaalzaken. 

1 gedachte over “Fietsen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *