Colorado River

We waren de Colorado Rivier al een keer over gestoken bij Hite, waar hij in Lake Powell stroomt. Nu bij Moab en vervolgens door de Canyon van de Colorado naar Canyonlands NP te gaan. Dat bleek wat te ver om op een dag op en neer te doen, ook zonder bagage.

IMG_0453.JPG
We zijn nog wel een aantal kilometers een zijcanyon in geweest, alhoewel de weg officieel dicht was (weggespoeld) bij recente regen. Maar helemaal door naar de top van de Canyon (400 meter hoger met stukken van 12-15%) hebben we aan ons voorbij laten gaan. Het NP maar bewaren voor een volgende keer.

IMG_0454.JPG
De Colorado stroomt hier erg rustig tussen circa 500 meter hoge rotsen. Lekker fietsen met nauwelijks hoogteverschil. Aan de oever van de rivier is het Departement van Energie grootschalig bezig de vervuiling van de uraniumwinning op te ruimen. Het bedrijf dat het uranium heeft gewonnen (en de winsten heeft gemaakt) is failliet verklaard. Nu mag de overheid de troep opruimen (klinkt als banken).
Nu ook weer de alcoholwetten van Utah ondervonden. In een restaurant kun je niet alleen bier of wijn bestellen. Er moet iets te eten bij zitten: Chips en salsa. In Blanding moest je buiten het dorp bier kopen. In Monticello verkocht het restaurant geen alcohol. In de supermarkt is er wel bier, maar voor wijn moet je naar de State Liquor Store. En daar zit een ambtenares van de Staat Utah achter de kassa. Vanavond op ons kampvuurtje forel en maïskolven, met witte wijn uit de State Liquor Store gegeten.

Afstand 76,7
Gemiddeld 13 km
Klim 260 meter
Temperatuur 20C

 Ritgegevens dag 16

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *