Maricopa-Gila Bend

  • Schermafdruk 2017-02-11 13.31.28

Maricopa was rond 1850 een Stagecoach stop op de oost west route in het zuiden. De volgende pleisterplaats in de woestijn was destijds Gila Bend. Voor ons was het ook na 70 km de volgende stop, tussen beiden is een fraai western landschap. Maar verder niet zoveel. Halverwege een schooltje en een poltiebureautje.

Politiebureau
Politiebureau

Geen cafeetje of restaurant, dus eten en drinken meegenomen. Omdat de temperatuur 8 graden onder het gemiddelde van januari (en bijna 30 graden onder het juligemiddelde) hoefden niet met extra water te slepen. Aan 1 bidon hadden we meer dan genoeg. De weg AZ 247 was aangenaam rustig na het gezoef van gisteren. Hij loopt naast de oost west spoorlijn van Tucson naar Yuma. Meerdere lange goederentreinen hebben ons onderweg gepasseerd. We  hebben 1 kunnen meten: 2,4 km lang. Veel autotransport, 3 lagen hoog, containers ook in twee lagen op elkaar.

2400 meter trein, 2 lagen containners
2400 meter trein, 2 lagen containners

Het weerbericht had ons regen en stevige tegenwind beloofd. Voor Greater Phoenix gold een Flash Flood warning.  En langs de weg werden we ook gewaarschuwd voor flash floods over 32 mijl. De stevige tegenwind kwam halverwege opzetten, maar de regen trok ten noorden langs ons heen. Met af en toe zon, was het soms nog warm. De weg duikt regelmatig omlaag om het water na een regenbui over de weg heen te laten lopen in plaats van er onder door in een duiker. Een verkeersbord waarschuwt je om dan niet door dat water heen te rijden, het ochtendnieuws liet ons zien wat er dan kan gebeuren.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *