Puerto Peñasco-Campo de Sel, Fietsen in Sonera

Schermafdruk 2017-02-11 13.33.07

Al weer een strak blauwe lucht. 10 graden om 8 uur in de ochtend, 25 graden om 3 uur ‘s middags. Ontbeten in ons hotel aan het einde van de boulevard, onderaan de rots waar de plaats zijn naam dankt.
Ten westen van de stad liggen zandstranden waar grote appartementen gebouwen zijn gebouwd, met restaurants, maar geen winkels. Die hadden we wel nodig, omdat er na Puerto Peñasco en in Campo de Sel geen winkels en eetgelegenheden zouden zijn. Uiteindelijk een minimarket in een van de complexen gevonden. Opvallend doods gebied, ondanks de honderden appartementen.

Landschap met bergen in het noorden
Landschap met bergen in het noorden

Verder naar het westen gereden door een nagenoeg vlak gebied met lage duintjes en wat struiken, ver in het noorden bergen, in het zuiden de Golf van Californië.

Baja California in het zuiden
Baja California in het zuiden

Een hele rustige, brede en rechte weg, met daarnaast een spoorlijn. We werden ingehaald door een goederentrein, waarop her en der ook reizigers meereden.

Goederentrein met passagiers
Goederentrein met passagiers

Na 40 km een “cafeetje”, gerund door een oud vrouwtje en met koude cola. 20 km voor het einde een lekke band, een “slow leak”. Elke 5 km even pompen.
Onze overnachtingsplaats is Campo de Sel, een paar gebouwtjes met 7 kamers, aan een zoutvlakte tussen de weg en het strand. We hadden de aanduiding van de locatie met coördinaten gekregen, mijn Garmin leidde ons er feilloos heen. Daar ontvangen door Eddy en Ramon, die ons vergastten op koud bier en een avondmaaltijd.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *