Boulder, Utah

Om een indruk te geven: Boulder heeft 220 inwoners, een winkeltje, drie hotels, 4 restaurants. Het is weinig meer dan een driesprong met verspreid wat huizen langs de weg in drie richtingen. Buiten de dorpen zie je nauwelijks bebouwing, af en toe een ranch, die hier opvallen vaak te koop stonden. Wij slapen in Pole’s motel, via pa vernoemd naar opa Napoleon Bonaparte Roundy, een man met twee vrouwen (mormoon) en veel kinderen.
Willy had vanochtend eerst een telefoon conferentie met advocaten uit Londen en Amsterdam. We waren pas laat op stap voor een korte tocht van ruim 40 kilometer naar Boulder.

IMG_0406-0.JPG
Wat op en neer en toen langzaam klimmend door een wijd (10-20 km) met lage begroeiing. Na de top opeens een spectaculair ander landschap met een en al rotspartijen en een weg die daar in de crisisjaren als steunmaatregel in de rotsen was uitgebikt. De weg knalde eerst 400 meter omlaag naar de Escalante River en klom daarna weer 500 meter omhoog met een paar smerige steile stukjes van meer dan 10%. Maar weer een verbluffend mooi landschap. Heel anders dan wat we tot nu toe hadden gezien.

IMG_0408-0.JPGHet informatiebord aan het begin van het dorp beloofde twee kampeerterreinen. Dat bleek alleen een 1000 m2 grindvlakte te zijn, naast een grocery store uit de 60’er jaren (maar ze verkopen wel tig soorten bier). Vanavond dineren in de Lodge voor onze 32e trouwdag.

  • Afstand 46 km
  • Gemiddeld 11,2
  • Klim 820 m
  • Temperatuur 23,3 C

 Ritgegevens dag 9

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *