Drukste markt West Afrika

Een rustdag gehouden in Kumasi. Kezia en Alex wilden inkopen doen en wij wilden de grootste markt van West Afrika bezoeken. Volgens onze reisgids was het de moeite waard om minimaal een halve dag de markt te bezoeken. De liefhebbers hebben twee dagen nodig om te genieten van de markt. Sommige mensen krijgen het er echter al na een half uur spaans benauwd. Het is erger dan de binnenstad van Rotterdam op een zaterdagmiddag vlak voor kerst: grote mensenmassa’s die zich door de nauwe gangetjes tussen de kramen door murwen, Het is de beste plek – volgens onze reisgids – om afrikaanse kunst en kleren/kleden te kopen. Wij hebben alleen de afdeling schoenen, tweedehands kleding en potten/pannen gezien. Daarna had Rudy het wel gezien.

Verder hebben we het station bekeken. Het spoor naar Accra loopt dwars door het marktterrein. Bij vertrek moet de trein stapvoets rijden.

markt in Kumasi
markt in Kumasi

Van buitenaf zijn de winkels wat moeilijk te peilen. Pas als je eenmaal binnen bent, weet je wat het assortiment is. Ansichtkaarten zijn niet bijzonder.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1070

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *