Fynshav-Fredericia

  • Positie aankomst: 55*55’428N, 9*72’936E
  • Vertrek: 8.00, aankomst 15.45
  • Afstand 40,7 nm / gemiddeld 5,3 kn
  • Duur 7 3/4 uur, motor 5 1/4 uur, zeil  2 1/2 uur
  • Wind ZW 2-3 temp 15C, 4  uur zon, 2 uur regen

Een mooi tochtje over de Kleine Belt. De watervlakten worden wat kleiner en de eilanden zijn dichterbij. ‘s Ochtends een half bewolkte lucht met flink wat zon, de laatste paar uren gaat het regenen.

Fredericia heeft een industriële uitstraling vanaf het water. Vanaf onze ligplaats hebben we zicht op de hoge verkeersbrug en de groene oevers aan de overkant. De haven heeft schitterende voorzieningen: ruime, schone badkamers, zit- en leesruimte, kookgelegenheid en wasvoorzieningen.  In Denemarken kun je het havengeld bij een automaat betalen, je krijgt een pas waarmee de voorzieningen kunt betalen en aan het eind kun je pas weer inleveren bij de automaat.  Je krijgt dan borg en tegoed retour. Geen gedoe met een havenkantoor dat maar een paar uur per dag open is.

Het station ligt op een kleine 10 minuten van de jachthaven. Willy kwam op stipt uit Hamburg aan.  Vincent en Utah wachtten ons op in groot grasveld waar Utah vol energie aan het spelen was met zijn door Vincent gemaakte werptouw.  Vlakbij de haven een landhuis met park en bosgebied, waar Utah al zeer alert aan het rondrennen. Uiteindelijk bleek er een hert vlak bij ons te zitten. Utah gaf de hertenjacht snel op .

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *