Transamerica dag 48: Hulett WY

Andy en Melinda

We hebben vannacht gekampeerd in de tuin van Andy en Melinda in Spearfish. Andy is een gepensioneerde natuurkunde professor aan de Black Hills University, zijn vriendin werkt bij de Veterans Administration. Andy was ooit amateur wielrenner. Melinda heeft als vrijwilliger gewerkt bij een opvang voor wilde paarden. In het westen van de VS worden op grote schaal wilde paarden afgeschoten, vanwege overbegrazing. Melinda en An gaan volgende week naar een training voor het toedienen van anticonceptie bij wilde merries. Mogelijk komen wij hen nog tegen bij Yellowstone Park.

Wyoming

Na anderhalve week South Dakota een nieuwe staat binnengereden: Wyoming. Wyoming is de staat met de minste inwoners. Ze heeft ook maar één afgevaardigde in Washington DC: Liz Cheney. De enige republikeinse afgevaardigde die coup van Trump op 6 januari 2021 veroordeelde. Wyoming heeft in 1869 als eerst het vrouwenkiesrecht ingevoerd.

Ik dacht dat Wyoming de staat van de prairies en bergen was. In deze hoek van de staat fietsen we nog steeds in de Black Hills. Ook hier een bergachtig gebied, met mooi gekleurde rotsen. Het is groen. Volgens de informatie dame is dat ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Maar na een paar jaar droogte, heeft het nu veel geregend.

Buffalo Jump

Het eerste deel van onze tocht fietseten we parallel aan de autosnelweg. Bij de aanleg van die weg, ontdekte men enorme hoeveelheden botten van buffalo’s. Voordat de indianen paarden kregen, was het vrij moeilijk om een buffalo neer te schieten. Op de plek van de botten is een kuil waar ze de buffalo’s indreven. ze konden dan gemakkelijk neer geschoten worden.

Koga

Onderweg ontmoetten we een tegenligger. Hij kwam uit Oregon en fietste van Seattle naar New York City. Hij bleek ook op een Koga met riemaandrijving en Rohloff naaf te fietsen. Hij had hem via internet gekocht. Verder had hij dezelfde Ortlieb tassen. Tot nu toe hadden de meeste Amerikaanse fietsers nog niet eerder een riemaandrijving gezien. Hydraulisch remmen op een fiets zijn ook ongebruikelijk in de VS. Het ontluchten van mijn hydraulische remleidingen, was een klus waar de fietsenmaker in Spearfish zich niet aan waagde.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *