Managua

Vandaag zijn we gaan fietsen naar het centrum van de stad. Het hart van de stad is inderdaad “eerie” zoals in onze reisgids was beschreven. Kathedraal, presidentieel paleis, cultureel centrum, maar geen menselijke drukte. Langs de oevers van het meer wat drinkkiosken.

Het voormalige presidentiele paleis is nu in gebruik als culturrcentrum met een tentoonstelling nationale symbolen, archeologische vondsten en recente schilderkunst. Diverse muurschilderingen die gemaakt zijn door Mexicaanse schilders.

Het verkeer is erg lawaaiig met veel getoeter en veel taxi’s en bussen. De bussen zijn overvol met een “conducteur” die uit de deur hangt op zoek naar passagiers en ze naar binnen trekt, soms terwijl de bus nauwelijks stopt. Benzinestations met winkels die in de VS niet zouden misstaan. Verder veel straathandel, kraampjes en verkopers langs de kant van de weg.

De kwaliteit van de wegen is redelijk, hebben wel relatief veel gaten. De TouristInfo had niet veel nieuws te bieden, er is een extra veerboot naar San Carlos.

‘s Middags in het hotel gezwommen en gegeten.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *