Norderney-Juist

  • Positie aankomst: 53*40’22″N, 6*59’32″E
  • Vertrek: 10.00, aankomst 13.15
  • Afstand 12,3 nm / gemiddeld 3,7 kn
  • Duur 3 1/4 uur, motor 3 1/4 uur, zeil 0  uur
  • Wind ZW 6 temp 18C, 1 1/2 uur zon, 1 uur regen
  • Havengeld €20,00

We hadden op Norderney een mooi plekje gevonden, waar we gemakkelijk de steiger op en af konden. Maar met windkracht 6 het risico dat we bij vertrek een paar boten zouden raken, die een meter benedenwinds van ons lagen.  Met behulp van de bovenwindse buurman en zoon en onder toeziend oog van de altijd vriendelijke havenmeester veilig vertrokken.

Een kort tochtje van Norderney naar Juist. Tegen de wind en golven in gaat het niet erg snel, te langzaam om op tijd het Borkumer Wattfahrwasser over te kunnen steken. Dus wordt het Juist. Bij het klaarmaken van de boot voor het aanleggen op Juist, een paar stokken in de havenkom genegeerd en vastgelopen. Op eigen kracht weer losgekomen. Na de ervaring van vorig jaar nu achterin (oostzijde) de jachthaven gaan liggen, waar de plekken iets dieper zijn en je eerder kunt vertrekken bij opkomend water. Maar ook hier lig je bij laag water in de modder.

Utah & ik wachten op een droge periode om het eiland te verkennen. Maar de hele middag komt de ene na de andere stortbui over ons heen. Dus lees ik een boek en stuift Utah bij iedere spat regen naar binnen. Het zoute water spoelt zo wel van de boot.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *