Phoenix

Een dagje Phoenix, omdat onze vlucht vanavond pas om 20.40 vertrok.

Begraafplaats Phoenix
Begraafplaats Phoenix

Een bezoek gebracht aan een begraafplaats vlak bij het hotel. Geen opstaande stenen en geen irrigatie, dus een wat doods terrein. Pas als je dichtbij komt, ontdek je de grafstenen.

Ontbijt in Denny’s, waar we twee weken geleden met Alex&Kezia ook aten. Daarna lekker gezwommen en in de hot tub gezeten.
De bagage opgeslagen in het hotel en toen naar het centrum van Tempe (3 km) gewandeld. Locatie van Arizona State University en een wat studentikoze uitstraling. Beetje Europees, veel cafeetjes, restaurants, fietsers en voetgangers.

Campagne om busrijden en fietsen te promoten
Campagne om busrijden en fietsen te promoten

IMG_0305

Daarna op de Light Rail naar downtown Phoenix gegaan. Daar uitgestapt en wat rondgelopen, maar zoals veel Amerikaanse binnensteden doods, veel kantoren en op maaiveld wat restaurantjes en verder niks. Daarna met Light Rail en bus naar de Arizona Mills Mall gegaan, een enorm winkelcentrum met een Aquarium en een Legoland. Daar nog een paar spijkerbroeken gescoord, voor minder dan de helft van de prijs wat we in Nederland ervoor moeten betalen.
Na de mall in het hotel onze bagage gepakt, ons omgekleed en met de hotelshuttle naar het vliegveld gebracht.

Bij het inchecken hadden we de mazzel dat we niets extra voor de fietsen hoefden te betalen. Ons derde (en daarmee extra) stuks ruimbagage vonden ze zo klein, dat ze daar geen 100 dollar wilden rekenen, de fietsen vielen onder de bagagevrijdom. Heel wat anders dan de 200 dollar per fiets bij United in 2014. Verder veel lege stoelen. Op basis van een website (seatguru.com) ontdekt wat de goede stoelen zijn op dit type vliegtuig van British Airways en onze stoelen daarvoor gewisseld. Uiteindelijk elk twee stoelen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *