San Sebastian-Hermigua

  • Vertrek: 12.00
  • Aankomst: 16.00
  • Afstand: 25,2km
  • gemiddelde: 7,6
  • klim: 788m

Genoten van de ochtendzon in ons prachtige hotel in San Sebastian. Door de Camina was de zon pas goed te zien toen die al een eindje boven de horizon stond. Lekker gezwommen in het zwembad bij het hotel. Vanuit de hoteltuin keken we neer op de haven. We hebben al een paar keer met een huurboot in deze jachthaven gelegen.

El puerto de San Sebastián

Om 12 uur vertrokken en beneden in de stad nog wat proviand ingeslagen. De rit naar Hermigua was wat zwaarder dan gedacht. De eerste 15 km was een onafgebroken klim en behoorlijke warm. In de weg een lange tunnel van 1600 meter, goed verlicht. Toen een restaurantje met een heerlijke koele cola.

Net toen we ons afvroegen hoe we over de berg heen zouden moeten, verscheen er een tunnel, die ons naar de andere kant van de berg en het volgende dal bracht. Daarna 10 km omlaag naar ons appartement El Silbo. El Silbo is de fluittaal van La Gomera. Mijn spaanse lerares en onze gastvrouw op Tenerife hadden het er al over. Om te kunnen communiceren over grotere afstanden in de dalen, heeft men een fluitende taal ontwikkeld.

Na de túnel de la Cumbra weer omlaag naar Hermigua


Het appartement weer met een terras op het oosten en met uitzicht op El Teide op Tenerife. De verjaardagsmaaltijd in restaurant El Silbo was niet om over naar huis te schrijven.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *