Wangerooge-Cuxhaven

  • Vertrek 8.00, aankomst 17.00
  • Afstand 44,0 nm, gemiddeld 4,9 kn
  • Duur 9 uur, motor 2 uur, zeil 7 uur
  • Wind NW 5-6, temp 13C, 0 uur zon, gaan ½ uur regen
  • Havengeld: € 17
  • Bemanning: Harm, Rudy, Utah

Bij het maken van een plan voor een zeiltocht, weet je van tevoren dat het in het echt anders gaat worden. Twee dagen verwaaid op Wangerooge en voor de komende dagen wordt een noordwest tot noorder wind voorspeld. Niet aangenaam voor een tocht langs de westkust van Denemarken. We gaan dus niet richting Esbjerg zoals gepland, maar naar het Kieler Kanaal. Om te beginnen naar Cuxhaven aan de Elbe.

Het werd een stevige tocht. Eerst over de Telegraph Balje over het Wad onder Wangerooge naar de Blaue  Balje aan de oostkant van het eiland. Van daaruit de Noordzee op en de Duitse Bocht in. De Jade en Weser oversteken en daarna de Elbe opvaren.

Op het Wad voeren we nog in de luwte van het eiland, daarna was het een paar mijl  pal tegen de wind en golven het zeegat uit. Bij een goede Noordwestenwind krijg je een onstuimige zee in de Duitse Bocht. De boot wordt dan een soort kermis attractie die alle kanten opvliegt op de golven. Spectaculair varen, leuk voor een uurtje, weinig comfortabel voor 9 uur. We hebben het overleefd. ‘s Avonds door Harm getrakteerd op een heerlijke visschotel bij het Hus op de Diek  

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *