Zware tocht naar San Miguelito

  • 115 kilometer

Gisteren was een luie dag in Juigalpo. ‘s Middags hebben we samen met Astrid en Danielle gegeten. Ook zijn we naar een zwemplek geweest, maar vanwege een regenbui hebben we niet gezwommen. In het restaurant stond een televisie aan waarop beelden verschenen van een aanslag op het WTC in New York.

Vandaag fietsen we een lange dag naar San Miguelito aan het Meer van Nicaragua. Het gaat grotendeels over een onverharde weg. De eerste 60 kilometer gaan voorspoedig. Rudy krijgt een lekke band. Daarna wordt de kwaliteit van de weg minder, veel stenen. Willy krijgt nog twee lekke banden. San Miguelito blijkt 10 kilometer verder weg te liggen dan verwacht.

Om 6 uur wordt het donker en wij moeten nog 15 kilometer fietsen. Op de zijweg naar San Miguelito stranden we: het is donker en de kwaliteit van de weg is slecht. We krijgen een lift naar het dorp in een kleine vrachtwagen. Het schitterende hotel blijkt tijdelijk gesloten vanwege een verbouwing. Na een kleine smeekbede is de hoteleigenaar bereid een kamer voor een nacht te verhuren. We hebben nog heerlijk gegeten met kip en vis.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *