Dokkumer Nieuwe Zijlen N53˚19.053, E6˚10.149

Borkum 10.10
Sluis Lauwersoog a 18.00
Sluis Lauwersoog v 18.10
Dokkumer Nieuwe Zijlen 19.15

elke-navigeert
Elke navigeert, links de buiten marifoon

Mooi helder weer, een lekker zonnetje, maar nog steeds wel koud. En een westenwind, terwijl wij ook naar het westen moeten. Op de motor de Eems overgestoken en bij Rottumeroog de zeilen opgezet en kruisend verder naar het westen. De Noordzee had nog de deining en golven van de voorgaande dag, maar die werden op het eerste stuk afgeschermd door xxx. Langs de gronden van de Lauwers kwamen in een onstuimige zee terecht die daar de ondiepte ontmoette en vanaf Schiermonnikoog moesten we een paar slagen tegen de 1.80m hoge golven in maken. Dat werd niet door alle bemanningsleden (en hun magen) gewaardeerd. Het laatste stuk naar het Westgat op de motor en toen de zeilen weer omhoog en met halve wind naar Lauwersoog en over het Lauwersmeer naar Dokkumer Nieuwe Zijlen. Onderweg had Elke de buitenmicrofoon van de marifoon van zijn haak geschoven en duwde met zijn lijf regelmatig de zend knop in. Totdat wij werden opgeroepen door de Verkeerspost Schiermonnikoog met het verzoek daarmee op te houden.
Dokkumer Nieuwe Zijlen is de plek waar Rudy 34 jaar geleden aan zijn schoonouders is voorgesteld en door hen in de watersport werd ingewijd op hun motorjacht Wammes. Een historische plaats dus.

dst 50,8 nm, avs 5,4 kn, 3 1/2 uur motor, 4 1/2 uur zeil
W 4-5, 9C, geen regen, 8 uur zon, 1008 Mb,
Diesel rest 12l,
Havengeld € 10,00

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

2 reacties

    • Ja, verschil moet er wezen. We hebben de eigenaresse van een spiksplinternieuw motorjacht (iets groter dan Wammes) schrik aangejaagd waardoor ze in nachthemd het dek op stoof. Zij en een andere boot hadden de kade bij de dieselpomp zo ingenomen, dat de Wilhelmina er krap tussen kon. Met alle risico’s van dien. Dankzij Willy’s alerte optreden kwam er zelfs geen krasje op hun glimmend anker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *