Duinkerken-Boulogne sur Mer

Vertrek: 4.30 Aankomst: 13.00

Afstand: 44,6 mijl, gemiddelde: 5,2 kn

wind: NO2-3, temp 20C, luchtdruk: 1022

duur: 8½ uur, zeil 1½ uur, motor 7 uur

zon: 7 uur, neerslag: 0 uur

Bemanning: Willy, Utah, Rudy

Voor de verandering een vroeg vertrek vanwege het getij. Van 4-9 uur zouden we stroom mee hebben richting Calais. Het eerste uur nog in het donker, maar nauwelijks wind. Toen het na een uurtje begon het een beetje te waaien en zijn de zeilen bijgezet. Bij Calais was het opnieuw druk met veerboten, 5 stuks in het half uur dat we langs voeren. We hadden gepland om naar Calais te gaan, maar de jachthaven heeft een drempel waar je alleen 2 uur voor en 2 uur na Hoogwater over heen kunt. De brugbediening is daarop aangepast. We waren ruim 3 uur voor hoogwater bij Calais en hadden geen zin een uur te wachten voordat we de jachthaven in kunnen. Daarom door gegaan naar Boulogne. De wind trok ook weer aan en met een voorde windse koers verder gevaren. Eerst alleen met het grootzeil waar de schipper van de Grote Zon een foto heeft gemaakt, daarna met spinnaker. Het laatste anderhalf uur zonder motor.

Wilhelmina met alleen grootzeil

Een uurtje voorbij Calais ging de stroming weer tegen lopen. Dat schoot niet echt op. Maar een prachtige zonnige tocht met uitzicht op rotsen van Cap Gris Nez en verscheidene dorpjes. Heel anders dan de barre tocht die we in 2012 met Vincent hier maakten. Toen permanent golven en wind tegen.

Onze buren in Duinkerken waren sportvissers die 40 kilo makreel hadden gevangen. Voor een paar biertjes hebben wij een kilo makreel van hun gekregen. Vanavond dus de makreeltjes gegrild en heerlijk gegeten.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *