Norderney-Lauwersoog

Vertrek Norderney : 8.15 uur

Aankomst Lauwersoog: 18.45

Robbengatsluis: 18.20-18.40

Afstand: 56,6 nm, gemiddeld 5,2 kn, log 1893 nm

Tijd bewogen: 10 uur, ⛵️ 4 1/2 uur, 🛥 5 1/2 uur
zon 10 uur, licht bewolkt,  🌧 0 uur, 20C, Z3,  1014hP

Bemanning: Rita, Willy, Utah, Rudy 

 

Over het wad

Op alle Waddeneilanden liggen de havens aan de zuid(west)kant van het eiland en moet je eerst tussen de eilanden  door om weer op de Noordzee zee te komen. Vaak een mijl of vijf heen, vijf mijl terug. Het scheelt veel tijd als je over het Wad kunt eiland hoppen. Dat kan meestal alleen bij hoogwater en niet langs alle eilanden. 
Vandaag kan het wel langs Juist, maar niet langs Borkum, Rottumeroog en Schiermonnikoog.  Twee uur voor hoogwater vanuit Norderney vertrokken en over het Memmertwattfahrwasser naar de Osterems gevaren. Daardoor langs de noordkant van Borkum naar de Noordzee en vanaf daar koers gezet naar de uiterton van het Westgat, de geul tussen Schiermonnikoog en Ameland.

Over het Wad en door de Oostereems een mooie wind en mooi gezeild. Warm en een lekker zonnetje. Eenmaal op de Noordzee werd de wind minder gunstig en zwakte deze af . In het begin nog golven tegen. 

Terug in Nederland 

Het plan was om naar Borkum te varen en bij voldoende voortgang naar Lauwersoog. Het werd Lauwersoog. Bij laagwater het Westgat ingedraaid en net op tijd in Lauwersoog om met de laatste schutting van de dag door de Robbengatsluis op het Lauwersmeer te komen 

 

Meer blogs