Franeker-Enkhuizen

Vertrek Franeker : 9.30 uur

Aankomst Enkhuizen: 17.30

Tjerk Hiddesluis: 10.25-10.45

Lorentzsluis: 12.10-13.00

Afstand: 36,6 nm, gemiddeld 4,8 kn, log 1966 nm

Tijd bewogen: 7 1/2 uur, ⛵️ 4 1/4 uur, 🛥 3 1/4 uur
zon  7 1/2 uur, licht bewolkt,  🌧 0 uur, 19C, N3,  1022hP

Bemanning: Rita, Utah, Rudy 

 

Farm Food

Vorig najaar had de hond darm problemen. De oplossing bleken uiteindelijk brokken van Farm Food  We hadden 15 kilo honden brokken meegenomen voor Utah. Dat bleek niet genoeg, Willy heeft eind juni nog 3 kilo extra meegenomen. In Zweden en Denemarken niet te krijgen. Daar een paar keer andere brokken gekocht. Meestal ging dat goed, één keer niet. Het lijkt dat kip de boosdoener is, De brokken met kip konden we we weggooien. Vanochtend konden we bij de dierenwinkel in Franeker weer Farm Food brokken kopen.  


Nederland is vol

Onze tocht van Franeker naar Harlingen was nog redelijk rustig. De kleine kolk van de Tjerk Hiddesluis was met ons en drie andere boten vol. Eenmaal aan de waddenkant van de sluis was het onvoorstelbaar druk: in de haven van Harlingen, in de Boontjes, de geul van Harlingen naar Kornwerderzand en in de Lorentzsluis in Kornwerderzand. Daarbij is het altijd indrukwekkend hoe bepaalde mensen als één van de laatsten bij de wachtplaats aankomen en als eerste in de sluis liggen. 
Eenmaal buiten de sluis verspreiden de boten zich weer over het IJsselmeer. Maar minstens 10 keer zo veel boten in zicht dan op de heenreis begin juni. 

Voor de wind
Met de genaker

Vanaf Kornwerderzand hadden we een voor de windse koers. Voor het eerst sinds eind juni de genaker gehesen. We hebben met een mooie vaart in een rechte lijn met kompas koers 180 naar Enkhuizen gevaren.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *