Gerona (75 m)

  • Dst 105km
  • Klim 760m
  • Temp 20C
  • Eerst Bewolkt, 1/2 uur regen, later half bewolkt

De dag begon met regen en nog eens 10 km joyride van Ribes naar Ripoll. Dankzij tip van Albert, de Airbnb gastheer van Ripoll tot Sant Joan de les Abadesses 10 km gefietst over een oude spoorlijn. Bij Ripoll waren we ook uit de bergen en begon de zon te schijnen. Vanaf Sant Joan nog een stevige klim over een heel mooi weggetje. 

Ten zuiden van Olot kwam ik op het 55 km lange fietspad over een oude spoorlijn naar Gerona. Hier nog een korte klim en daarna overwegend verder omlaag. Na 65 km spoorbaan heb ik het wel gehad, het is niet het meest boeiende fietsen. Het idee was om morgen heen en terug over het 40 km lange fietspad naar de kust te gaan, maar dat gaat niet gebeuren. 

De huurfiets van Bikebreaks

Het oefenen met spaans praten gaat moeizaam. Luisteren lukt nog wel enigszins, maar Catalaans is de voertaal. Mijn gastvrouw legde mij in een mix van Catalaans, Spaans en Engels waar ik een restaurant kon vinden. Ik snapte er weinig van, maar ik geloof dat ik het verhaal ook niet had begrepen als ze het in het nederlands had verteld. 

Bekijk Mijn fietsen activiteit op Garmin Connect. #beatyesterday

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *