Golfo de Santa Clara-Estacion Coahuila

Schermafdruk 2017-02-11 13.33.38

Een strak blauwe lucht, een zwak ONO windje, terwijl we naar het NW fietsen. In het begin van de tocht om de paar kilometers een bocht, een wat golvend landschap. Ten zuidoosten van ons de monding en delta van de Colorado River.  Een waddenachtig gebied, met aan de overkant van de monding de bergen van Baja California.

IMG_0286
De langste klim van onze tocht en een van de bochten in de weg

Al op 15 km afstand konden we een nederzetting te zien, bomen en een zendmast. Het blijkt vooral een militaire controlepost te zijn. Ook onze fietstassen worden gecontroleerd. Een halve kilometer verder een politiecontrole, alleen een duim omhoog voor Willy. Daarna een rechte weg zonder heuvels, iets meer bebouwing, een citrusplantage. Een km of 10 voor Coahuila een eerste irrigatiekanaal, het eerste water sinds Phoenix. Opeens ook groene velden.

Koffiestop
Koffiestop

Een mooie Airbnb bij een kunstenaar met veel van zijn kunstwerken aan de wanden. MIdden in de stad passeren we de grens van Sonora met Baja California en de tijdgrens. In onze Airbnb leven we opeens een uur eerder. Morgen weer een uur terug.

Onze gastheren Gabriel, de kunstenaar en Sergio, de advocaat

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *