Estacion Coahuila-Yuma

Schermafdruk 2017-02-11 13.33.56

Vandaag sluierbewolking en een zwakke NO wind terwijl we naar het NO fietsen. Een andere dag dan de voorgaande dagen. Veel akkerbouw door de irrigatie: sla, mais, asperges, uien. Een groen vlak landschap. Het lijkt veel op Nederland, behalve de bebouwing en de bergen aan de horizon.

Mexicaanse held
Mexicaanse held

Een drukke weg. Veel bebouwing, huizen, grootschalige boerderijen. Veel mensen aan het werk in de velden. Bij de poort van de boerderij ( meer een bedrijf) dagloners die hopen op werk voor die dag. Aspergestekers die duidelijk een stukloon krijgen en als een razende door de akkers rennen.

Ook in Mexico iphone
Ook in Mexico iphone

Na 40 km de grens met de USA. Fietsen hoeven niet door de röntgen, maar de paspoorten worden uitgebreid gecontroleerd, zoveel fietsers waren er niet. Langs een rustige weg de stad uit, waarmee we uiteindelijk in een gated community zonder outlet terechtkwamen. 5 km terug en toen langs een drukke weg naar Yuma. Veel, heel veel bussen met landarbeiders, een paar toiletten op een aanhanger er achter.

IMG_0293

Vanaf een kilometer of 8 over een fietspad langs een irrigatiekanaal naar Downtown Yuma, waar ons hotel lag. Met Koos en Nancy afgesproken bij restaurant. Wandelend naar het restaurant reservebanden en fietsdozen voor de bustocht naar Phoenix geregeld. Geen foto’s van het landschap, wel van het werk van Gabriel.

Mural
Mural
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *