Juist-Lauwersoog

  1. Vertrek: 12.45 Aankomst: 22.15
  2. Afstand: 49,4 mijl
  3. gemiddelde: 5,2 kn
  4. duur: 9 1/2 uur, zeil 3 1/4 uur, motor 6 1/4 uur
  5. wind: ZO 2-3, temp 25C, luchtdruk: 1021
  6. zon: 8 1/2 uur, neerslag: 0 uur
  7. Bemanning: Anne, Utah, Rudy

De ochtend gewandeld op Juist, naar de heerlijke bakker, door de duinen naar het Hundestrand en gezwommen. Ook duitsers houden van vers brood. De bakker op Juist had vanwege de corona een tweede lket gemaakt, bij beiden stond buiten een rij.

De thuisreis naar Nederland. Weer wachten totdat er voldoende water is in de haven en de geulen, voordat we konden vertrekken. Nu via het Norrlander Wattfahrwasser naar het Memmert Wfw. Daarna over de Oostereems langs Borkum de Noordzee op. Na het ronden van het Borkumer Rif, westzuidwest naar de Uiterton van het Westgat tussen Schiermonnikoog en Ameland. Daar kan het flink spoken, nu een kalm zeetje. Zeilend langs de Engelsmanplaat met zonsondergang. Heel mooi. In het donker aangekomen in de buitenhaven van Lauwersoog.
Daarna nog een rondje uit met Utah in het bosje naast de binnenhaven.

Wilhelmina in de buitenhaven van Lauwersoog

Utah heeft voor het eerst een plas aan boord gedaan. Eerst wat onrustig heen en weer lopen. Daarna heeft ze het op het voordek laten lopen. Tot nu toe hield ze het op, totdat we in een haven waren. Een paar jaar geleden hebben we geprobeerd om het haar te leren, maar dat is niet gelukt.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1027

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *