Transamerica dag 32: Ladysmith WI

Watertorens

Waar in Nederland kerktorens de komst van een dorp aankondigen, zijn dat in Amerika vaak de watertorens. Elk dorpje lijkt een watertoren te hebben, meestal een ronde bol op hoogte. In Nederland is de functie van watertoren vaak overgenomen door een systeem van pompen. Ik zag de watertoren van Phillip pas kort voordat de rest van het stadje opdoemde. Ik werd al bang dat Phillips een gehucht zonder voorzieningen was, terwijl ik toe was aan een royaal ontbijt.

Begraafplaatsen

Ook anders dan Nederland is de aankleding van begraafplaatsen. Waar er in Nederland minstens een heg om de begraafplaats staat, liggen begraafplaatsen hier vaak pal naast de weg. Soms met een hek, maar vaak gewoon een open grasveld.

Melkkoeien

Gisteren geen melkkoeien gezien, vandaag des te meer. Eerst wat kleinere boerderijen, later ook grotere boerderijen en akkers met een gewas wat ik niet kon thuisbrengen.

John en Debbie

Ik was vanavond te gast bij John en Debbie. John is een gepensioneerde huisarts. Hij helpt soms nog mee in de praktijk en hij is een dagdeel actief in een gratis kliniek.

John en Debbie hebben een mooi huis op een schitterende plek op de oever van Flambeau River.

Warmshower host at riverbend near Ladysmith
Warmshower host at riverbend near Ladysmith
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *