Transamerica dag 33: Amery WI

Niet op US 8

De watertoren van Bruce WI

John Ziemer was de eerste adviseur, die me niet op de drukke US 8 wilde laten fietsen maar adviseerde een rustigere route te nemen. Komoot had rustige wegen voorgesteld, maar ook af en toe een stukje over de US 8. John had ook een horror verhaal van drie vrouwen die zijn advies in de wind hadden geslagen. De achterste van het stel had een klap tegen haar hoofd gekregen van de achteruitkijkspiegel van een vrachtwagen die te dicht langs hun reed. Door haar helm had ze geen ernstig letsel, maar was wel over de kop gevallen en tegen haar voorganger aan geklapt. Schade aan beide fietsen.
ik heb John zijn advies opgevolgd. Alleen in Bruce heb ik een kort stukje over de US 8 gefietst om de Chippewa Rivier over te steken.

Weer waarschuwing

Debbie vertelde me gisteren al vlot dat fietsen vandaag moeilijk zou worden. Er werd heftig weer voorspeld. Zware regenbuien met onweer, hagel, zware windstoten en kans op een tornado. Dat wordt een rustdag. Uiteindelijk viel het mee. De zwaarste buien zouden zuidelijker langstrekken, alleen ‘s middags zou er band van regen langskomen. Besloten om eerst naar Chetek te fietsen, 55 kilometer van Ladysmith en daar kijken hoe de voorspellingen er dan uit zouden zien. Het leek er op dat ik in de middag buien zonder onweer zou kunnen krijgen. Onderweg bood de Lutherse Kerk me een prima schuilplaats met bijpassende bijbelteksten. Het was op dat moment droog en ik had optimistisch bedacht dat de buien voor en achter me langs zouden trekken. Dat klopte niet. Ik heb een klein uur in de regen gefietst.

Grote boerderijen

Onderweg werd het landschap steeds opener. Meer weilanden, akkers en grotere boerderijen.

Herten en schildpad

Weer enigszins gelukt om een paar herten op de foto te krijgen. Vooral het huppelen is schitterend om te zien. Ik kom ook regelmatig schildpadden tegen die de weg oversteken of in de berm aan het graven zijn.

Kamperen naast de cabin

Warmshowers gastheer Danny was er zelf niet, maar hij had mij aangeboden om bij zijn cabin te kamperen. Vanwege de regen aarzelde ik. Er was wel een motel in het dorp, maar dat zag er nogal verlopen uit. Bovendien lag het aan een drukke weg. Toen de zon weer begon te schijnen, was ik om. Het werd kamperen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *