Lauwersoog-Leeuwarden

  • Positie aankomst: 53*12’21″N, 6*12’19″E
  • Vertrek: 9.45, aankomst 18.45
  • Afstand 25,2 nm / gemiddeld 4,3 kn
  •  6 1/4 uur, motor 5 1/4 uur, zeil 1 uur (1/2 uur wachten Dokkum, 2 1/2 uur bezoek Camminghaburen)
  • Wind ZW6 temp 20C, 3 uur zon, 0 uur regen
  • Havengeld €12,00

De wind gooide onze plannen voor een waddentocht naar Ameland in de war. 6 Bft uit het zuidwesten is niet geschikt om  mee westwaarts te varen: tegenwind en golven tegen. Dus binnendoor naar Leeuwarden via Dokkum. 1 sluis en 12 bruggen. De provincie Friesland heeft bedacht om voor

alle bruggen en sluizen een uniforme bedieningstijd in te voeren en de pauzes tussen de middag en aan het eind van de middag af te schaffen. Mooi plan, maar nog niet alle gemeenten doen mee.  Dus in Dokkum moesten we wachten tot de lunchpauze over was en in Leeuwarden totdat de avondpauze over was. Die laatste pauze benut om een bezoek aan Herman & Flory in Camminghaburen te brengen. Van Smakkelburen waar we aan de Ee lagen, is dat maar een paar kilometer over een mooi paadje door de weilanden.

 

Met de mast in de bomen in Leeuwarden
Met de mast in de bomen in Leeuwarden

In Leeuarden langs de Prinsentuin in de gracht gelegen, de mooiste jachthaven van Nederland. Vaak druk, we hebben 30cm ruimte achter ons en 50cm voor ons, en je moet oppassen voor de bomen. We hebben een paar takjes meegenomen.

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *