Zonnige en drukke wadden

Vertrek  Makkum: 8.00 uur,

Lorentzsluis: 8.30-9.15

Aankomst Terschelling: 15.45 uur

Afstand: 31,2 nm, gemiddeld 4,3 kn, log 66,7 nm

🌞 7¼ uur, 🌧 0 uur, 15C, O3-4

Tijd 7¼ uur, ⛵️ 5¾ uur, 🛥 1½ uur

Bemanning: Utah,  Rudy

Druk!

Donderdag en vrijdag vond de HT (Harlingen-Terschelling) zeilrace plaats. Gisteren en vandaag kwam ik al meerdere boten tegen op de terugreis. Onnozel had ik gedacht dat het minder druk zou zijn. Maar op deze zonnige zaterdag was het mega druk. De sluis was vol. Vanaf Harlingen in de vaarweg langs de Pollendam was het file varen. Ook de complete bruine vloot leek onderweg naar Terschelling of Vlieland. Ik dreigde opnieuw tussen de Josina Elisabeth en een ander groot zeilschip in te raken. Gelukkig voeren wij iets sneller en haalden we haar in. 

Vastgelopen 

Aan het eind van de Pollendam ligt een verraderlijk zandplaatje, waar we 10 jaar geleden bij afnemend getij zijn vastgelopen. Nu was er ook een zeiljacht dat daar goed vast was komen te zitten. Ook zij moesten hulp inroepen. 

Toch motor

Mijn plan was om minimaal te motoren. Vanmiddag mijn goede voornemen al weer laten varen. In de Noordmeep moest ik een mijl tegen stroom en wind in overbruggen.  Kruisen tegen stroom is tamelijk zinloos, dus daar de motor bijgezet. Samen met de Josina Elizabeth de haven van Terschelling in gevaren. 

 

 

 

 

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *