Oxelösund-Trosa

  • Vertrek 10.00, aankomst 16.15
  • Afstand 28,2 nm, gemiddeld 4,5 kn
  • Duur 6¼ uur, motor 2 uur, zeil 4¼ uur
  • Wind NO2, temp 23C, 6¼ uur zon,  0 uur regen
  • Havengeld: SEK 200 
  • Bemanning: Willy, Vincent, Rudy, Utah
Lossen tegenover de haven Oxelösund

Weer een stralende dag met zwakke wind uit oostelijke richtingen. We hebben besloten dat Stockholm de bestemming wordt. Van daaruit kan Vincent zondagmiddag op het vliegtuig stappen. De keus is dan nog of we “buitenom” gaan en vanaf het oosten  naar Stockholm varen of “binnendoor” en dan vanaf het westen bij Stockholm komen. Vanwege de oostenwind besloten om eerst meer noordelijk te varen en binnendoor te gaan. 

Steiger

Heel mooi zeilen tussen allemaal eilanden door. Soms wat krappe doorgangen en dan weer wat wijdere vlakten om over heen te varen. Een paar stukken niet bezeild en of kruisen of op de motor. 

Uiteindelijk beland in Trosa, een pittoresk dorpje met diverse jachthavens. We boften, want in de zomermaanden houden ze in Trosa op donderavond een ontmoeting voor eigenaren van old timers. Die worden geparkeerd op het grasveld naast onze ligplaatsen. Dus vanaf de boot kunnen we de aankomst en het vertrek van enige honderden oude auto’s bewonderen.

straatje in Trosa

Beetje geschiedenis, maar vooral nostalgie. We konden ook ruiken dat de uitlaatgassen van moderne auto’s beter worden gereinigd dan in de 30’er, 60’er en 70’er jaren. 

 

Kanaal in Trosa
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *