Naar het Mole National Park

  • 87,2 kilometer
  • gemiddeld 15,6 km

los grind, wasborden

Ik ga vandaag alleen op de fiets naar het Mole Game Park. Willy kan vanwege haar infectie niet meefietsen. Dat is maar goed ook. De eerste 13 kilometer gaat nog over een geasfalteerde weg naar Sawla, daarna fiets ik op een onverharde weg naar Larabanga. Onderweg een aantal traditionele dorpjes, maar alle zonder een drinkstalletje. Na 5 kilometer wordt deze weg slechter, veel rul grind en wasborden. Veel vliegjes ontnemen me de lust om onder een boom even uit te rusten.

dorpje langs de grind weg
dorpje langs de grind weg

geen water

Larabanga blijkt 5 kilometer verder te zijn dan door mijn broer voorspeld, terwijl ik door mijn watervoorraad heen raak, ik heb mijn fles kapot laten vallen. Het landschap is savanne. Veel verbrand.

Mole Park Motel

Mole Park Motel heeft mooie chalets, een koud zwembad en lekker eten. Bestellen vanaf de kaart is eigenlijk schijn. Tot driemaal toe blijken de ingredienten van het bestelde niet op voorraad te zijn. De baboons spelen rondom het motel, maar zijn helaas vertrokken als de rest van de familie met de auto arriveert. Beneden in de diepte op ongeveer 300 meter afstand nemen 4 olifanten een bad in het meertje. Indrukwekkend!

baboons in Mole
baboons in Mole
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *