Rust in Danuvari

Danuvari

Het is een verademing; de rust in Danuvari vergeleken met de hectiek in Kumasi, Konogaen Koforidua. Het dorp ligt verspreid, 18 huizen. Alex en Kezia wonen vrij dicht bij twee andere huizen, 1 verlaten en 1 bewoond. Het zijn allemaal lemen hutten, op het huis van Alex en Kezia na. Overdag ook een paar keer een ronde door het dorp gemaakt. De huizen zijn van leem, vertrekken opgebouwd rondom een binnenplaats. Bovenop het platte dak ligt de oogst te drogen.

lemen huis in Danuvari
lemen huis in Danuvari
lemen huis in Danuvari
lemen huis in Danuvari

Markt in Tuna

Vanochtend hebben we de markt in Tuna bezocht, de health clinic en het nieuwe huis van Alex en Kezia in Tuna bewonderd. De markt in Tuna is letterlijk wat overzichtelijker dan die in Kumasi, je kunt vanaf de ene kant van de markt de andere kant van de markt nog zien. Martha’s vader reed met ons mee. Hij had een zak handelswaar bij zich. Langs de weg heeft Alex ook nog 5 vrouwen opgepikt die onderweg waren naar Tuna.

markt in Tuna
markt in Tuna

Tuna is verder een dorpje als velen in Ghana, gedeeltelijk traditionele lemen huizen, gedeeltelijk meer cement/houten huizen.

FuFu

‘s Middags FuFu gegeten: een klomp yampuree, te eten met een soort van soep. Dat blijkt populair te zijn in Ghana; een klomp yam, rijst of meel en dat in een pittige soep met vlees dompelen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *