Nkwakwa – Konongo

  • 54,1 kilometer
  • 16,2 gemiddeld
  • maximum 44 kilometer

shabby oud en nieuw

Het hotel in Nkwakwa heeft nog een toilet en een douche op de kamer. Verder een beetje shabby en donker, dat wel. En zo vieren wij oud en nieuw 1998.

zouttablet

We komen steeds meer in de tropische oerwouden. ‘s Ochtends het ontbijt direct weer uitgekotst. Vermoedelijk vanwege de zoutpil die ik vlak daarvoor op de nuchtere maag had ingenomen. We blijven rijden op de weg van Accra naar Kumasi die opmerkelijk rustig is. Veel vrachtwagens en bestelbusjes, afgedankt in Nederland, Duitsland en Zwitserland doen nu dienst in Ghana.

Trouwen met een blanke vrouw

We arriveerden al voor 12 uur in Konongo, waar zowaar ook nog een guesthouse is. Nu zonder toilet en douche op de kamer. In de middag wat door het stadje gelopen daarna een tijd op een terras gezeten. Het verschil tussen bekeken worden en bekijken. We worden bediend door een Ghanese student in 1978 in Nigeria geboren. Daar waren zijn ouders om economische redenen heen getrokken. Toen het weer beter ging in Ghana, rond 1985, zijn ze teruggekeerd. De student wil graag naar europa gaan en een blanke vrouw trouwen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *