Norderney-Appingedam

  • Vertrek 10.00, aankomst 18.00
  • Afstand 39,0 nm, gemiddeld 5,0 kn
  • Duur bewogen 8 uur, motor 8 uur, zeil 0 uur
  • Wind Z2-3, temp 22C, 1 uur zon,  2 uur regen
  • Havengeld: €0
  • Bemanning: Rudy, Utah, Anne

Na de lange dag van gisteren hadden we niet zo veel trek om weer vroeg te starten en 55 mijl over de Noordzee naar Lauwersoog te varen. Dus besloten m over het wad naar Delfziijl te varen. Anne was inmiddels goede vrienden met Hans van de Simply Red geworden en onder zijn leiding gingen we met de Goely en de Vrijheid over de Oostereems naar de Eems. De thuishaven van Simply Red is Emden, dus Eems en Oostereems zijn thuiswateren. Ook hebben we gemengde heriineringen aan onze tocht van 8 jaar geleden over de Oostereems. 

Aanvankelijk een mooie rustige tocht over het Memmert Wattfahrwasser onder Juist. De locatie van de schitterende spionageroman Whispering Sands uit 1910. Een kleine stukje prikkengeul. Daarna de Oostereems op en over het wantij tussen Oostereems en Eems. 

Bewolkte luchten over de Eems

Op de Eems meerdere onweersbuien over ons heen gekregen. In Delfzijl konden we direct door de zeesluis. Na nog 2 bruggen en 1 sluis kwamen we om 18.02 bij de brug voor de jachthaven van Appingedam. Bediening stopt om 18.00. De nacht doorgebracht op de wachtsteiger. Dat scheelt weer een nacht havengeld. Anne is in Appingedam afgestapt. Wij zijn meegereisd met haar tot Bedum en daar Harke&Elly bezocht. 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *