Norderney-Wangerooge

  • Vertrek: 12.30, Aankomst: 19.00
  • Afstand: 32,8 mijl
  • gemiddelde: 4,9
  • duur: 6½ uur, zeil 5¾ uur, motor ¾ uur
  • wind: NNW3, temp 16C, luchtdruk: 1015
  • zon: 1½ uur, neerslag: 0 uur
  • Bemanning: Utah, Rudy

Vanochtend een fietstocht over het eiland op zoek naar één van de hondestranden. Dat is niet gelukt, het zou de oostelijke opgang moeten zijn , maar wij konden maar één opgang vinden. Wel een mooie fietstocht door de duinen en over de dijk langs het wad. Wat ook niet lukte, was lekkere frische brötchen te kopen. Zonder mondkapje kom je de winkel niet in op Norderney. Dus maar ontbijten met twee dagen oud brood van bakker de Jong op Ameland.

Wat ook niet lukte was een drogist te vinden. We liepen eerst in een straat met alleen schoenwinkels, toen in een straat met sportzaken, vervolgens een straat met fietsverhuurders. Toen waren we het zat. Morgen op Wangerooge weer een kans.

Na de lange dag van gisteren een korte tocht, island hoppen van Norderney naar Wangerooge. Een ruime rustige wind, met spinnaker en een lekker gangetje langs Norderney, Baltrum, Langeoog en Spiekeroog gevaren. Uitgerekend toen we vanaf de Uiterton op de Noordzee de geul naar Wangerooge op voeren, dreven er mistbanken binnen. Het ene moment kun je de volgende boeien nog zien, het volgende moment niks. Gelukkig staan de boeien ook in mijn plotter, zodat ik op scherm en goed geluk kon varen.

Ook bij de haveningang kon je soms de boeien zien, even daarna helemaal niet. Een beetje lastige haveningang met takken langs de geul (is de geul links of rechts van de takken). Gelukkig was er een autochtoon die voor ons uit de haven invoer.

Bij de haven dadelijk een strand, voor Utah dus een paradijs.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *