Port-en-Bessin – Fecamp

Vertrek: 5.00 Aankomst: 14.15

Afstand: 52,2 mijl, gemiddelde: 5,5 kn

wind: WZW4, temp 18C, luchtdruk: 1013

duur: 9¼ uur, zeil 8¾ uur, motor ½ uur

zon: 2 uur, neerslag: 0 uur

Bemanning: Willy, Utah, Rudy

Ochtendwandeling voor vertrek

De deur van de haven van Port en Bessin ging om 5.50 uur dicht. We zijn ruim daarvoor vertrokken. Het communiceren met de sluis-/brugwachter op zijn boerenkool frans was voldoende effectief om een brugopening te krijgen.

Afgelopen woensdag naar Port en Bessin hebben we tegen de golven in moeten klappen. Vandaag kregen we de golven schuin van achteren. Mooi voor de vaart van de boot, maar ook heel onstuimig heen en weer schudden van de boot in onverwachte richtingen. De wind was een stevige 4 Bft die we vol van achteren hadden. Alleen met het grootzeil gevaren. Het waaide te hard voor de spinakker en hadden geen zin om de fok uit te bomen in die onrustige zee.

Verder een rustige, voor de windse tocht dwars over de Seine Baai. Van het scheepvaartverkeer naar en van Le Havre hebben we niet meer gemerkt dan een paar zeeschepen die voor anker lagen. De zee op een enkele visser op een paar mijl afstand was de zee leeg. Pas bij de kust in de buurt van Fecamp kwamen we weer zeilers tegen die vanuit de richting Le Havre kwamen. Voor Fecamp werden we nog even begeleid door een paar dolfijnachtige vissen. De golven die zich kapot beuken op de pieren bij de haveningang zien er altijd spectaculair en angstwekkend uit, maar het binnenvaren is meestal niet zo’n groot probleem.

Poseren op Cap Fagnet

2 antwoorden op “Port-en-Bessin – Fecamp”

Ik hoor graag wat je vindt