Transamerica dag 20: Rustdag 2

Ada

Ik was blij verrast door de fietsende kinderen op straat in Ada. Vanochtend een wandeling gemaakt naar historic Ada. Naast de vrij drukke weg naar het dorp was een fiets-/wandelpad aangelegd waarop mensen wandelden en fietsten. Hoogtepunt van historie is de covered bridge over de Thornapple River, een zijrivier van de Grand River. Langs de rivier was een parkje aangelegd en in het dorpje waren verschillende winkeltjes, restaurants en een fietsenwinkel. Die wordt morgen bezocht.

 

Holland Michigan

Oom met neef en nicht

Aan het eind van de ochtend ben ik opgehaald door mijn favorite cousin Teena. Samen zijn we op bezoek gegaan bij onze Oom Auke en Tante Anita in Holland, Michigan. Daar ontmoetten we ook onze neef (cousin) Tim. Oom Auke is de jongste broer van onze vaders. Gezellig en heerlijk samen geluncht en herinneringen opgehaald. Na het bezoek zijn we via Jamestown, waar Teena en ik naast elkaar woonden, naar Teena’s prachtige huis aan Duncan Lake gereden. Schitterend gelegen en uitkijkend over het meer en groot, met veel ruimte om haar kinderen, kleinkinderen en andere gasten te ontvangen en te vermaken.

Teena’s man Don was inmiddels ook thuis van zijn werk. Zijn bedrijf Mensch Manufacturing maakt machines voor mestverwerking op boerderijen. Oorspronkelijk begonnen vanuit het idee om oude tractorbanden daarvoor te gebruiken, is het inmiddels een bedrijf dat de machines over de hele wereld exporteert.

Met oom en tante

Gun Lake

Teena en Don hebben me daarna bij mijn broer Wim en schoonzus Jan in Wayland gebracht. Ze wonen aan Gun Lake, een van de grotere meren in Michigan dat bezaaid ligt met heel veel meren en meertjes. Daar waren ook broer Keith en Nancy en neef Steve en achterneef Alex. Een gezellig samenzijn met twee broers en schoonzussen en de beide neefjes, waar ook de nodige herinneringen werden gedeeld, ik heb tips meegekregen voor het vervolg van de route door Michigan. Met Steve en Alex teruggereden naar Ada. Callan en Ian waren naar de graduation van Ian van de Middle School Volgend schooljaar start hij op de High School.

De schoonzussen
Broer Keith met zoon en kleinzoon
Broer Wim

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *