Saint Valéry sur Somme-Dieppe

Vertrek: 13.30 Aankomst: 20.30

Afstand: 34,3 mijl, gemiddelde: 4,8 kn

wind: NW2, temp 21C, luchtdruk: 1006

duur: 7 uur, zeil 4 uur, motor 3 uur

zon: 1 uur, neerslag: 1/2 .uur

Bemanning: Willy, Utah, Rudy

De eerste regen op onze tocht. Gisteren een dag overgebleven in St Valéry. Een fietstochtje gemaakt langs het kanaal naar Abbeville en door de heuvels weer terug naar St Valéry. ‘s Avonds een wandeling naar de middeleeuwse burcht. Op de terugweg kregen we onze eerste regenbui over ons heen. We waren niet de enigen die optimistisch hier geen rekening mee gehouden.

Vanochtend tot een uur of 10 regen. Rond 7.30 uur een pauze in de regen zodat we droog Utah konden uitlaten en brood 🥖 halen bij de bakker. Na de regen heeft Rudy nog een fietstochtje langs de kust gemaakt. Een schitterende en enorme vlakte zand met daar door heen stromen. Op sommige plaatsen vallen de zandplaten meters hoog bij laag water. Het niveauverschil tussen eb en vloed is meer dan 8 meter.

Utah wacht op haar baasje tegenover de bakker

Bij hoogwater vertrokken uit St Valéry. Het eerste deel in de monding van de Somme was grotendeels tegen de wind in en dus op de motor. Vanaf de uiterton gezeild. Na 18 uur viel de wind erg weg en hebbe we het laatste stuk op de motor gevaren.

Dieppe is bekend terrein voor ons. 11 jaar geleden kwam Willy daar met Elke aan boord. Én we hebben daar onze grootste schade gevaren tot nu toe. Het gebeurde bij het diesel tanken. De goden verzoekend hebben we onmiddellijk bij aankomst weer getankt. Herbeleven schijnt goede therapie tegen trauma’s te zijn. Daarna kabeljauw met worteltjes gegeten.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *