Salt Lake City

Het was niet gemakkelijk om achter vervoer tussen Moab en Salt Lake City te komen. Een shuttle naar SLC ($480) of Green River ($85) waar bus ($50) en trein ($33) zijn, leken de enige mogelijkheid. De trein leek het leukst, maar had een vervelende dienstregeling: eind van de middag vertrekken en aankomst om middernacht. Bovendien was het niet uitgesloten dat de trein een uur of 12 te laat zou zijn. Of vliegen vanaf Moab. Uiteindelijk bleek er toch een bus te zijn: Elevated Transit ($ 64). Vooraf boeken is voor een buitenlander niet mogelijk omdat je een credit card met een Amerikaans adres moet hebben. Reserveren was volgens de service agent ook niet nodig. De bus kwam keurig op tijd. De fietsen inladen vergde wat passen en meten, stuur dwars, voorwiel er uit. We hebben slechts 1 medepassagier, die kennelijk in Blanding of Monticello is opgestapt. De rit duurt 5 uur, inclusief een stop van 30 minuten in Price. Hier wisselen de chauffeurs van bus en neemt de chauffeur vanuit Salt Lake City onze bus over.
We hadden bij United geïnformeerd of ze fietsdozen zouden hebben in Salt Lake City. Je komt dan na een eindeloos keuzemenu bij een call center ergens in ZO Azië, terecht waarbij een slecht engels sprekende mevrouw je helpt. “Ja, ze hebben fietsdozen in SLC.” Erg overtuigend klonk het allemaal niet. Voor de zekerheid hebben we ons op het vliegveld uit de bus laten zetten om dit te checken. Het klopte helaas niet. Ook Southwest en Delta hadden geen fietsdozen.

Tempel Mormonen in Salt Lake City
Tempel Mormonen in Salt Lake City

Steeds meer steden stimuleren het fietsen. Ook in Salt Lake City doen ze dat. Ze hebben een fietsroutenetwerk en een fietspad over het vliegveldterrein naar het centrum van de stad. Het was even zoeken, omdat je door een overdekte fietsenstalling heen moest om bij het startpunt van het fietspad te komen. Daarna naar het centrum en ons hotel gefietst. Vervolgens op dozenjacht gegaan bij de plaatselijke fietsenmakers. Na 4 fietsenmakers hadden we onze twee dozen.

Met de tram naar Temple Square gegaan, gegeten in het Garden Restaurant, bovenin het Joseph Smith Memorial Gebouw met uitzicht op de tempel en daarna nog even geluisterd naar het oefenen van het Mormon Tabernacle Choir

Afstand 14,1 km (exclusief rit langs fietsenmakers)
Gemiddeld 18 km
Klim 35 meter
Temp 25C

Ritgegevens Dag 18

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *