SLC – ORD – MUC – AMS

De eerste klus vandaag was om de fietsen in de dozen te krijgen: trappers, stuur, wielen, spatborden en bagagedragers er af en toen pasten ze. Mooie compacte dozen.

Bike share systeem Salt Lake City
Bike share systeem Salt Lake City

Voor vertrek nog gewinkeld en het deelfiets systeem van SLC uitgeprobeerd. $2,50 voor 24 uur mits je de fietsen telkens binn

en 30 minuten terugbrengt. Identiteitscontrole verloopt via creditcard. Bedrijven en personen kunnen fietsen sponsoren.

Daklozen in Salt Lake City
Daklozen in Salt Lake City

Ik ben een boek aan het lezen over mormonen, waarbij in hun Zion geen armoede en ongelijkheid meer zou bestaan. Op straat in SLC opvallend veel bedelaars. Nogal een tegenstelling met de pracht en praal van de Tempel en andere gebouwen van de LDS kerk.
Onze taxichauffeur, ook mormoon, had met zijn broer een fietstocht vanuit Maine rondom Nova Scotia gemaakt. Hij was op missie in Ierland geweest.

Op verzoek van Willy hebben we een half uur extra speling genomen. Onze vlucht is 50 minuten vertraagd. Dat is dus

Fietsen inladen op Salt lake City Airport
Fietsen inladen op Salt lake City Airport

2 1/2 uur wachten (en blog maken). We hadden 70 minuten overstaptijd in Chicago. Dat gaat dus niet lukken. Gelukkig is de vlucht naar Amsterdam in meer dan 90% van de gevallen vertraagd. Dat biedt dus nog enige hoop. Anders kunne we nog op bezoek gaan bij neef Eric die we in Moab en SLC hebben gemist.

3 uur later

Wij hadden dus pech. Vandaag behoort tot de 6% van de gevallen dat de vlucht naar Amsterdam op tijd vertrekt. Onze vlucht uit SLC was uiteindelijk 70 minuten vertraagd. Gelukkig kennen we de weg in Terminal 1 in Chicago, daar hebben we op de heenweg ook 3 uur gezeten. We weten waar alle winkeltjes en restaurants zitten en hebben nu ook een echte Hamburger tent (anders dan de McDonalds) gevonden. We kunnen toch vanavond nog met Lufthansa mee naar München vertrekken en van daaruit door naar Amsterdam.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Inmiddels in München gearriveerd en weer in Euroland. We hebben anderhalf uur overstaptijd in Munchen. Om 16.30 in Amsterdam, 7 1/2 uur later dan gepland. Helaas ontbreekt 1 stuk bagage, de tassen van Rudy. Willem heeft ons met fietsen veilig naar Rotterdam gebracht. De tassen waren in Chicago blijven liggen en kwamen de volgende dag aan op Schiphol en werden ‘s avonds door een koerier in Rotterdam afgeleverd.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *