San Antonio

Op dit moment in de greyhound bus van San Antonio naar Houston. 190 mijl, 300 km in 3 1/4 uur, wifi en stopcontacten aan boord en met vroegboekkorting $5 per persoon.
Gisteren/zondag eerst ontbiit in het hotel. het bruidspaar had in vol tenue deelgenomen aan de after party in 6th street van Austin, door veel bezoekers enthousiast gefeliciteerd met hun huwelijk.
Daarna met H&M naar San Antonio gereden, ooit een Spaanse missiepost en de plek waar de Texanen in de pan gehakt werden door de troepen van de centralistische Mexicaanse regering. Een half jaar later was Texas zelfstandig, tien jaar later een van de Verenigde Staten. Het centrum had nog vrij veel Spaanse invloeden en de Riverwalk deed denken aan de Utrechtse grachten met werfkelder.
In San Antonio hebben ze ook een leenfietsen systeem vergelijkbaar met de Velib in Parijs. Je huurt je fiets op de ene plek en brengt ze weer terig op een andere. In totaal een stuk of twintig van dergelijke plekken.Fietsen gehuurd en een stuk over de Riverwalk gefietsts, verder van het centrum.
bij het hotelzwembad nog genoten van een paar glazen wijn die waren overgebleven van het huwelijksfeest.
‘s Avonds gegeten aan de Riverwalk met Jack Palmbos en vrouw die we daar toevallig troffen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *