Transamerica dag 13: Simcoe ON

Wereldproblemen opgelost

Ik zat al aan het ontbijt toen Ginette wakker werd. Aan de ontbijttafel hebben we de toestand in de wereld besproken. Als wij de macht hadden, zouden we de wereld problemen wel oplossen. Door het gesprek vertrok ik uiteindelijk een uur later dan me lief is.

Niet saai

Ik had een wat saai, vlak landschap met rechte wegen verwacht. Dat klopte helemaal niet.

De eerste 35 kilometer voerde over een pad parallel aan de kust. Wilde begroeiing en geen autoverkeer. Onderweg naar Dunville reed ik een stukje langs een kanaal. Vervolgens 25 kilometer kustweg met een onafgebroken rij vakantiehuisjes. Kort voor Port of Dover stuitte ik op de Canadese hoogovens, waar ik omheen moest fietsen. Tenslotte kwam ik via een voormalige spoorlijn naar Simcoe inrijden. Niet saai, maar na 8 uur fietsen ben je blij op de bestemming bent.

vakantiehuisje aan het Eriemeer

Donna en Michael

Toen ik aankwam fietsen bij Donna en Michael kon ik direct aanschuiven bij de avondmaaltijd. Heerlijke sperziebonen uit eigen tuin, met een varkensvlees met zelfgemaakte zuurkool. In hun werkzame even had Donna op ambassades gewerkt over de hele wereld. Na haar pensioen waren ze in New Brunswick gaan wonen, de Atlantische kust provincie van Canada. Vanwege kleinkinderen en een langer groeiseizoen waren ze een paar jaar geleden naar Ontario verhuisd.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Eén reactie

  1. Hoi Rudy. Wat maak je wat mee op jouw tocht. Wij volgen jouw verhalen met belangstelling. Groetjes Alex en Kezia. P.S. Talitha volgt jou ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *