St George, Utah

Vandaag de start van de fietstocht door Southern Utah. De reis ging vlekkeloos: ruim op tijd op het vliegveld gedropt, de vlucht naar Denver en naar St George ook mooi op tijd. Mooie overstap van ruim een uur in Denver.
De fietsen kwamen heelhuids met ons aan. Alleen een zadelbout van Willy’s fiets was losgeraakt en verdwenen.
Volgens mijn Garmin route kon je om het vliegveld fietsen en dan vrij rechtstreeks naar het centrum van St George. Maar, de weg lag binnen de hekken van het vliegveld. Net toen we ons afvroegen of de weg wel doorliep, werden we ingehaald door iemand van het vliegveld die ons vertelde dat de weg dood liep. Toen hij hoorde waar we heen wilden heeft hij ons begeleid over het vliegveld terrein en 6 km met ons meegereden om ons de weg naar het centrum te wijzen.
Het was heet, 35C. Opvallend ook dat alles er droog, rood en bruin is. En duidelijk dat we in mormonenland zijn. De ene na de andere kerk van Jesus Christ of the Latter Day Saints. In het centrum het winterverblijf van Brigham Young, die de mormonen in de 19e eeuw naar Utah heeft geleid. Ook nu overwinteren veel pensionado’s in St George.

Seven Wives InnOns hotel is de Seven Wives Inn, twee oude huizen in hartje St George, schuin tegenover het winterverblijf van Young. Mooie plek, vriendelijke ontvangst en heel bijzonder bad.

IMG_0371.JPG
Na aankomst het zadelprobleem opgelost en onze ontbrekende kampeerspullen gekocht.

IMG_0371.JPG
Afstand: 19,6km
Gemiddeld 16,2 km
Klim 170 m
Temp 35C

Ritgegevens dag 1
Ritgegevens winkelbezoek St. George

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *