Vertrek  Ringsön: 6.30 uur

Aankomst Arkösund : 12.15 uur

Afstand: 25,1 nm, gemiddeld 4,1 kn, log 1103 nm

Tijd. 5 3/4 uur, ⛵️ 3 uur, 🛥 2 3/4 uur

zon 5 3/4 uur, licht bewolkt,  🌧 0 uur, 19C, NW 3, 1019hp

Bemanning: Willy, Utah, Rudy

 

 

 


Ringsön 

Vanochtend zou de wind uit het noordwesten waaien, later draaien en afzwakken. Wij moeten naar het zuidwesten, naar Arkösund.  Daarom vroeg vertrokken. Eerst nog een wandeling met Utah over het eiland met vooral naaldbossen en wat grasland. Net als gisteravond een groep herten aan het grazen in het open veld. Ons pad liep langs een verlaten boerderij.

Stortemelk voor anker bij Ringsön

In het grote fjord waren inmiddels een stuk of 10 boten her en der gaan ankeren, onder andere de grote Stortemelk uit Middelburg. 

Rustig windje 

Het was vanochtend een rustig windje. Voorlopig is het ook de laatste dag op open water. Ook hier is het opletten voor rotsen die net wel of net niet boven het water uitkomen. In de verte zagen we de industrie van Oxelsund liggen. Tot twee keer toe zakte de wind in en hebben we de zeilen gestreken. Daarna weer gehesen. Toen na de derde keer de wind weer wat opstak, de zeilen omlaag gelaten. 

Arkösund 

Arkösund is een recreatie plaats. Veel vakantie huizen, een paar havens, eettentjes en toeristen winkeltjes. Het heeft dezelfde sfeer als op de wadden eilanden. Bij de vakantiehuizen af en toe een bordje Privat. Dat voelt wat vriendelijker dan het vele No Trespassing en Keep out in Amerika. Misschien heeft het ook te maken met het Zweedse Allemansrätten, het recht om overal te mogen wandelen, fietsen, kamperen. 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Eén reactie

  1. Hoi Rudy, Willem en Utah, we volgen jullie verslagen met veel plezier. Zijn jullie dus alweer richting Nederland? Hebben jullie Finland dan laten zitten? Goede vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *