Karlsborg-Vassbacken

Vertrek  Karlsborg: 11.30 uur

Aankomst Vassbacken : 16.45 uur

Afstand: 19,2 nm, gemiddeld 3,7 kn, log 1211 nm

Tijd bewogen: 5 1/4 uur, ⛵️ 0 uur, 🛥 5 1/4 uur

zon 1 uur, zwaar bewolkt,  🌧 2 uur, 17C, ZW 3,  996hp

Bemanning: Willy, Utah, Rudy

 

Buien 

Voor 10 uur wilden we vertrekken. We wilden ook tanken, maar er lag een boot op de tank plaats te wachten op de brug opening. Toen zagen we donkere wolken naderen. Een stevige bui met onweer. Eerst maar verder met onze boeken lezen. Uiteindelijk pas na elven vertrokken. In het zonnetje, een liefelijke kust. We kwamen al vlot bij Forsvik, de laatste sluis omhoog. Het is ook de oudste sluis. We komen op 91,8 meter boven zeeniveau.

Terwijl we liggen te wachten voor de sluis krijgen we weer een stevige bui over ons heen.


Vikenmeer
Spetsnäskanalen

Na de sluis komen we op het Vikenmeer via een paar smalle doorgangen. Vervolgens tussen eilandjes en rotspartijen naar het ruimere deel van het meer. We hebben nog op een klein stukje de fok bijgezet. Het tweede deel van de tocht over het meer was tegen de wind in. We hadden kunnen kruisen. Aan het westelijke eind van het meer komen we bij onze eerste sluis omlaag. Dat is eenvoudiger, omdat je niet de enorme stortvloed van binnenkolkend water krijgt en beide bemanningsleden aan boord kunnen blijven.  

Vikenmeer

Bij aankomst in Vassbacken kregen we de zwaarste bui over ons heen. In de stromende regen moesten we regelen dat er plaats voor ons werd gemaakt. Één boot had 8 meter achter zich en 4 meter er voor. Wij hebben 9 1/2 meter nodig. Door zijn boot dichter naar zijn buurman te schuiven, was er voldoende ruimte voor de Wilhelmina. 

Fietsen langs het Götakanaal

 

 

 

 

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *