Transamerica dag 1: Seabrook NH – Bedford MA

Aardige politie agent

We hebben het beeld van amerikaanse politie agenten is dat het barse mensen zijn, trigger happy. Terwijl ik in Salisbury Beach op mijn gastheer Gary zat te wachten, kwam er een politie agent aanrijden. Die ging op een terras rustig en begripvol praten met een ongeveer 50 jaar oude man. De man leek verward, drugsverslaafd en dakloos. De agent regelde een kop thee en wilde de man mogelijk overtuigen mee te gaan naar één of andere opvang.

Salisbury Boulevard

De kust op dit stukje van Amerika bestaat uit zandstrand met een paar meter hoog duinrandje. Daarachter de boulevard met winkels en restaurants. Dat ziet er heel anders uit dan de boulevard van Noordwijk of Scheveningen. Lijkt meer op Mexico of Ghana.

Day 1: start bij de Atlantische Oceaan

Verstedelijkt

Mijn gastheer Gary van Warm Showers bood aan om vandaag met me mee te fietsen de eerste dag van de tocht. Een prachtige warme dag met een lichte tegenwind. Onderweg de nodige heuvels. Veel van de wegen kunnen wat onderhoud gebruiken. Gary had daar meer last van dan ik met mijn brede banden. Het gebied is behoorlijk verstedelijkt. Het lijkt soms meer een stadsgebied met wat groen er tussen dan platteland. Weinig landbouwgrond gezien, geen vee. Het laatste stukje ging door prachtig natuurlijk gebied. Door de verstedelijking is er bijna overal veel verkeer. Mijn regel ”liever gravel dan veel verkeer” gaat in dit gebied niet op, er zijn nauwelijks onverharde wegen.

North Bridge

Wat voor ons Nederlanders Den Briel is, is voor de Amerikanen de North Bridge in Concord Massachusetts. Hier wisten zij in hun revolutie voor het eerst het Britse Leger te verslaan. Ik logeer vannacht bij Gary en Annemarie Creason in Bedford Massachusetts. Dat is vlakbij Concord. Samen met hun heb ik een bezoek aan de North Bridge gebracht.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *