Alston-Stanley

Verkiezingen

Verkiezingen in Engeland, deze kandidaat of campagne medewerker had er geen zin meer in

Veel verkiezingsborden in Ierland waren nog niet opgeruimd, in het Verenigd Koninkrijk hangen ze weer volop. Premier Sunak kondigde de verkiezingen aan op de dag dat ik Wales binnenreed. Mijn Engelse medefietsers, die naar het literatuur festival in Wye gingen, waren onthutst door de politiek in hun land. 

Pennines

Vorige week sprak ik met Tom, een fietser uit Bristol. Toen hij hoorde dat ik naar Newcastle zou gaan, wees hij mij op de C2C (sea to sea) fietsroute die door het Lake District en de Pennines voert. Iedere Engelse fietser heeft die op zijn Bucket List staan, volgens Tom. De hele route rijden lukt niet, maar de oostelijke helft wel. Het was weer flink klimmen. De dorpen en huizen liggen in de dalen, bovenop de heuvels is het veen. Uitgestrekte lege veengebieden. Ik ben vandaag op het hoogste punt van de hel tocht gekomen: 610 meter. 

De laatste schapen Van de tocht

Mijnbouw

Groverake Mine, lood en fluoriet

In het verleden is er in het gebied veel mijnbouw gepleegd: ijzererts, koper, lood, steenkool, fluoriet. Hier is weinig meer van te zien behalve de schachtbok en wat gebouwen in Groverake. Diverse spoorlijnen zijn aangelegd om de producten te vervoeren. 
Mijn laatste klim uit Rookshope ging over bijna 2 kilometer met gemiddeld 10% omhoog. Het bleek een oud spoor tracé te zijn, waarbij de wagons met touwen omhoog werden getrokken. Op de top was een ijzersmelterij gevestigd. Vanaf de top liep er een spoor tracé dat met de normale 2% omlaag ging. Ik heb de volgende 35 kilometer bijna onafgebroken omlaag gereden over oude spoor tracés.  Op het eerste deel zat anderhalve kilometer single track, af en toe zo diep dat je er niet kon trappen. De stevige wind kwam daar van opzij. Dat hielp ook niet om in het goede spoor te blijven. 

Welcome to County Durham
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *