Ameland-Garnwerd

Vertrek: 11.15 Aankomst: 19.00

Robbegatsluis: 14.55-15.10

Afstand: 38,2 mijl, gemiddelde: 4,8 kn

wind: ZW 4-5, temp 13C, luchtdruk: 1012

duur: 8 uur, zeil 5 uur, motor 3 uur

zon: ½ uur, neerslag: ¼ uur

Bemanning: Utah, Rudy

Publiek voor Utah

Gisteren op Ameland gebleven, Gewandeld, gewinkeld, gelezen, gewandeld. Vanochtend met Utah een fietstocht langs de drooggevallen Waddenzee en door de duinen. Alles op het eiland staat in het teken van de triatlon. De jongeman die toeziet op de apparatuur voor tijdcontrole van de zwemmers, zit al 1½ uur voor de start op zijn post.

Wij wilden vandaag naar Garnwerd, vlak boven Groningen. Daarvoor moeten we op het wad over drie wantijen komen. De eerste kunnen we pas om 12.30 passeren. We hadden weer overwegend een voordewindse koers, ondanks de kronkelende geulen. De diepgang was uiteindelijk geen probleem, we hebben niet minder dan 1 meter 80 diepgang gehad, we hebben minimaal 1 meter 40 nodig. Op het Lauwersmeer en in het Reitdiep zijn we een paar keer vastgelopen. Dat was vooral onoplettendheid van de stuurman.

Een supervlotte passage van de brug en sluis in Lauwersoog. De brugwachter liet de brug nog even voor ons open staan. Tot Zoutkamp bijna alles op zeil gedaan. Alleen bij vertrek van de haven en naar de sluis en brug, hebben we de motor gebruikt. Vanaf Zoutkamp op het Reitdiep hebben we helemaal gemotord, om nog op tijd (voor de avondsluiting van de bruggen) in Garnwerd aan te komen.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *