Transamerica dag 55: Basin WY

Rodeo gemist

Het jaarlijkse rodeo van Ten Sleep vindt plaats op 3, 4 en 5 juli. Wij zijn er op 6 juli. We kamperen naast het rodeo stadion. Ons kampeerterrein heeft ook stallen en een ren voor paarden. Minstens drie van onze medekampeerders hebben hun paard(en) bij zich.

Tussen de bergen

Vanaf Ten Sleep aan de westkant van de Bighorn Mts naar Cody aan de oostkant van de Absaroka Bergketen is 150 kilometer of 2-3 dagen fietsen. Beide bergketens zijn onderdeel van de Rocky Mts. We fietsen vandaag over de “vlakte” tussen de beide bergketens in. We kunnen ze beide zien liggen, de Bighorns achter ons en de Absaroka’s voor ons. We volgen het dal van de Nowood rivier, een groene oase tussen het inmiddels wat dorre landschap.

Cycle America

Bij vertrek uit Ten Sleep ontmoetten we veel fietsers. Het is een groep van 70 fietsers van Cycle America. Ze fietsen van Seattle naar Boston. Bagage wordt vervoerd, eten wordt verzorgd, er zijn volgauto’s en er is begeleiding. Ze zijn ‘s ochtends uit Worland vertrokken, een plaats 45 kilometer ten westen van Ten Sleep.

Spiegeltje

Spiegeltje bij het linkeroog

Gisteren in de afdaling veel profijt gehad van mijn spiegeltje. Als je rustig fietst, hoor je auto’s al van verre aankomen. In de afdaling is dat lastiger. Bovendien rol ik sneller omlaag dan mijn partner. Af en toe wil ik weten hoe ver ze achter me fietst. Omkijken betekent dat je wat gaat slingeren. Dat wil je niet bij 40 kilometer per uur. Dus helpt een spiegeltje, aan mijn bril, vlak voor mijn linkeroog.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *